DVD Čepin

U službi Čepina od 1888. godine

Vijesti

DVD Čepin bogatije za novo vozilo

10. rujan 2016. godine biti će upisan kao jedan od onih posebnih dana u povijesti DVD-a Čepin. Tog je dana pristiglo novo vozilo koje je značajno osuvremenilo vozni park Društva. Društvo je do tada posjedovalo autocisternu TAM iz 1980. godine (te godine je i kupljena), navalno vozilo DAF iz 1989. godine (kupljeno kao polovno vozilo 2007. godine iz Nizozemske) te kombi vozilo Renault Trafic (kupljeno kao novo vozilo) iz 2009. godine.

Društvo je potpuno svjesno da, trenutnim načinom financiranja vatrogastva, o novom vozilu (čije se cijene kreću od 1.000.000 kuna pa naviše, ovisno o vrsti, namjeni i drugim karakteristikama) može samo sanjati, odlučilo akumulirati novčana sredstva koja za vatrogastvo izdvaja Općina Čepin i sredstva koja Društvo prihodi od vlastitih prihoda te na taj način osuvremeniti vozni park. Osim što je dosadašnja autocisterna stara 36 godina, sve učestaliji kvarovi (pa između ostalog i na kočnicama) te sve manja mogućnost pronalaska odgovarajućih dijelova za istu bili su dovoljan razlog za pronalazak trajnog rješenja. Društvo je, nakon nekoliko godina prikupljanja sredstava, u kolovozu ove godine pokrenulo postupak elektroničke javne nabave, sukladno zakonu o javnoj nabavi, te je u rujnu izabran najpovoljniji ponuditelj i izvršena kupovina vozila u vrijednosti od 537.500,00 kn. Društvo je, osim redovnih servisa vatrogasne opreme, početkom godine kupilo i termodiferencijalnu kameru u vrijednosti od 36.000 kuna te je i ovom kupovinom nastavilo ulagati u opremu koja će poboljšati i uvećati operativnu sposobnost stožernog Društva koje djeluje na cijelom području Općine Čepin, ali i šire.

Nova je autocisterna svečano dočekana sukladno Pravilima vatrogasne službe te našeg starog običaja - "stara" vozila su sirenama i rotacijama pozdravila dolazak nove prinove uz postrojene operativne i ostale članove te zastavu Društva. Uslijedila je svečana primopredaja ključeva načelniku Općine Čepin g. Draženu Tonkovcu koji ih je uz prigodne riječi predao predsjedniku Društva Ivanu Nađu. Predsjednik je ključeve predao zapovjedniku Društva Stjepanu Nađu koji ih je predao najstarijem vozaču Društva (koji ujedno obnaša i dužnost zamjenika predsjednika Društva) Stjepanu (Stevi) Nađu. Vozilo je svečano blagoslovio novi župnik župe Presvetog Trojstva u Čepinu vlč. Pavo Vukovac te je vozilo uvezeno u garažu Društva. Tom svečanom događaju prisustvovali su i predstavnici okolnih vatrogasnih Društava i medija te predsjednik Vatrogasne zajednice Osijek g. Stjepan Klarić. Nakon toga je uslijedio i domjenak za sve prisutne u svečanoj sali.

Autocisterna je kapaciteta 4.000 litara vode, posjeduje pumpu normalnog i visokog tlaka Rosenbauer, visokotlačno vitlo dužine 90 metara, rasvjetni stup s LED reflektorima te prostor za ostalu opremu sukladno Pravilniku o minimumu opremljenosti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti DVD Čepin bogatije za novo vozilo